Zbog dupliranja dužnosti

Ministar prometa i veza Vojin Mitrović podnio ostavku

''Dobio sam mandat zastupnika, položio sam u utorak zakletvu. Ovo je dupla funkcija'', rekao je.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2022. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stav predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da izabrani i imenovani dužnosnici mogu obavljati samo jednu dužnost podržao je kadar te stranke Vojin Mitrović te podnio ostavku na dužnost ministra prometa i veza BiH, doznaju Nezavisne novine.

Mitrović je potvrdio informaciju te istaknuo da je Glavnom odboru SNSD-a i Miloradu Dodiku dao na raspolaganje svoj mandat, a na osnovu obećanja koje je stranački lider dao u predizbornoj kampanji te nedavno i ponovio, a to je da se dužnosnici SNSD-a, koji imaju dvije ili više funkcija, trebaju opredijeliti samo za jednu.

"Ja to apsolutno podržavam i svoj mandat sam stavio na raspolaganje. Ja ne znam da li će biti prihvaćena ostavka. Dobio sam mandat zastupnika, položio sam u utorak zakletvu. Ovo je dupla funkcija. Na predsjedniku Dodiku je da odluči", rekao je Mitrović za "Nezavisne novine", a na pitanje tko će, ukoliko ostavka bude prihvaćena, do izbora njegovog nasljednika rukovoditi tim resorom u Vijeću ministara BiH, naveo je da je tu njegov zamjenik.

Kopirati
Drag cursor here to close