Ključ je u Mostaru

Miletić: U Mostaru je ključ rješenja svih političkih problema u BiH

Miletić misli kako je ključ rješenja svih političkih problema u BiH upravo grad Mostar i ''kako njega napravimo mislim da će u budućnosti tako izgledati čitava BiH''.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2020. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupšitne BiH Zlatko Miletić je u pauzi zasjedanja tog doma izjavio novinarima da je pitanje izbora za grad Mostar vrlo lako riješiti ukoliko se dogovore, uvjetno rečeno, dvije političke stranke, prije svega SDA i HDZBiH.

''Kod njih je ustvari ključ u rukama zadnjih 12 godina. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se to pitanje riješi na način da se u čitav taj proces uključe i ljudi srpske nacionalnosti, da taj grad zaista napravimo multietničkim'', naveo je Miletić.

Kaže kako misli da je ključ rješenja svih političkih problema u BiH upravo grad Mostar i ''kako njega napravimo mislim da će u budućnosti tako izgledati čitava BiH''.

Poslanik u Domu naroda Nikola Špirić je kazao da će SNSD učiniti sve da položaj Srba u Federaciji BiH bude što je moguće snošljiviji i da budu konstitutivan narod.

''Na žalost, oni sada to nisu, ali mi nećemo da zagorčamo odnose, mogući sporazum partnera SDA i HDZ-a. Ali u svakom slučaju, SNSD se ne drži po strani. Mi ćemo se boriti za poziciju Srba i u Mostaru i u Federaciji BiH'', naveo je Špirić.

Kopirati
Drag cursor here to close