Baralija

Izetbegović i Čović moraju odgovarati za Mostar

U priopćenju Naše stranke se navodi kako im ovim pregovorima daju legitimitet i izdižu ih iznad institucija ove zemlje, samim tim diskreditirajući jednu od svojih najvažnijih institucija...
Vijesti / Politika | 11. 06. 2020. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne pomaže se Mostarcima i Mostarkama tako što se prihvaćaju HDZ-SDA pravila igre'', izjavila je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke koja je na sudu u Strasbourgu dobila presudu protiv države zbog kršenja ljudskih prava radi nemogućnosti biranja u Mostaru.

Baralija kaže kako Bakir Izetbegović i Dragan Čović, koji su u srijedu održali maratonske pregovore o proračunu i izborima, ''za Mostar trebaju odgovarati, a ne da se o njemu dogovaraju''.

''Prema presudi Europskog suda za ljudska prava, mi imamo još mjesec dana roka da se rješenje za Mostar nađe u Parlamentu BiH. Ako se to ne desi, Ustavni sud BiH će riješiti stvar. Zbog te činjenice zaista je nadrealan jučerašnji maratonski sastanak predstavnika Međunarodne zajednice s dvojicom etno vođa'', rekla je Baralija.

U priopćenju Naše stranke se navodi kako im ovim pregovorima daju legitimitet i izdižu ih iznad institucija ove zemlje, samim tim diskreditirajući jednu od svojih najvažnijih institucija – Europski sud za ljudska prava, koji je jasno dao do znanja da izbori u Mostaru nisu plod dobre volje i dogovora pojedinaca nego neosporivo pravo građana i građanki Mostara koje im mora biti zajamčeno.

''Posebno je frustrirajuće gledati kako oni koji su od Mostara napravili 'Grad-slučaj', oni koji su krčmili naš novac, uništavali i pljačkali zajedničko dobro, sad ih se eto moli i vrši pritisak da se dogovore. SDA i HDZ trebaju odgovarati za Mostar a ne biti faktor u dogovorima! Neprihvatljivo je da nam nakon 10 otetih godina demokracije, kroz kalkulantska rješenja koja samo njima  odgovaraju, otmu čak i mogućnost da nakon svega napravimo iskorak, da gradimo bolji i drugačiji Mostar! Pozivamo Međunarodnu zajednicu da ne bude suučesnik u ovoj političkoj igri'', navela je Baralija.

Kopirati
Drag cursor here to close