Laž

Milanović za Bljesak o Suljagićevim optužbama

Suljagić je opsovao majku hrvatskom predsjedniku, a kasnije poručio kako će to učiniti opet.
Vijesti / Politika | 14. 09. 2022. u 13:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Laž, a laži ne komentiramo'', poručeno je za Bljesak.info iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske na upit o optužbama direktora srebreničkog Memorijalnog centra Emira Suljagića da je Zoran Milanović rekao kako u Srebrenici nije počinjen genocid.

Naime, Suljagić je, uz psovanje majke hrvatskom predsjedniku, objavio na Twitteru kako je Milanović na ručku tijekom susreta Brdo-Brijuni prisutnim predsjednicima rekao kako ''zna što je genocid i da se on nije dogodio u Srebrenici''. Uz to, Suljagić je opsovao majku hrvatskom predsjedniku, a kasnije poručio kako će to učiniti opet.

Suljagić se pozvao na pisanje srbijanskog dnevnika Danas, a kasnije naveo kako ima potvrde navedenog.

No, zanimljivo je, kako smo i ranije pisali, da nije bilo nikakvih reakcija članova Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji bi svakako reagirali da je Milanović izjavio ovakvo nešto.

Nakon ovih optužbi, uslijedile su brojne reakcije i osude Milanovićevih navodnih izjava pa se otišlo toliko da se zatražilo proglašenje hrvatskog predsjednika personom non-grata.

I Ministarstvo vanjskih poslova BiH uputilo je danas demarš Republici Hrvatskoj.

''Naglašavamo da je genocid u Srebrenici utvrđen presudama Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog suda pravde i, stoga, svaki oblik poricanja genocida mora biti nedvosmisleno odbačen. Uvjereni u poziciju Republike Hrvatske u pogledu poštovanja međunarodnog prava, presuda Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, poštivanja najviših standarda ljudskih prava i očuvanja dobrih uzajamnih odnosa, zahtijevamo hitno povlačenje izjava, kao i ispriku obiteljima žrtava genocida u Srebrenici'', istaknuto je, između ostalog, u demaršu Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Džaferović: Dovodio je u pitanje…

Naknadno je iz Ureda Predsjedatelja Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, priopćeno kako je “točno je da je predsjednik Hrvatske na radnom ručku u Brdu, ponavljajući svoje ranije javno izrečene stavove, dovodio u pitanje presude Haaškog tribunala o genocidu u Srebrenici''.

''Nakon što je upozoren i suočen sa činjenicama i nalazima iz presuda, Milanović je ustvrdio da on ima pravo propitivati sve, pa i presude, na što je dobio oštar odgovor predsjedavajućeg Džaferovića koji je poručio da Milanović, ako ne prihvaća presude međunarodnih sudova o genocidu, ima ozbiljan problem'', navodi se u očitovanju za N1 iz Džaferovićeva ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close