Zbog Srebrenice

Arnaut: Za nas je Milanović persona non grata

Dnevnik Danas tvrdi da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović okupljenima na ručku tijekom susreta Brdo-Brijuni rekao kako ''ima raznih vrsta genocida, ali u Srebrenici nije bio genocid''.
Vijesti / Politika | 13. 09. 2022. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Podsjećamo da smo 21. ožujka 2021. tražili da se Zorana Milanovića proglasi personom non grata u Bosni i Hercegovini. Razlog je bio taj što je ponižavao bosanskohercegovačke žrtve pandemije. Od tada je izjavio na desetine fašističkih izjava o Bosancima i Hercegovcima a negiranje genocida je vrhunac njegove mržnje ispoljene prema našim građankama i građanima'' kazao je Damir Arnaut iz Naše stranke.

Naime, Arnaut je reagirao na pisanje srbijanskog dnevnika Danas a koje nije provjereno.

Dnevnik Danas tvrdi da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović okupljenima na ručku tijekom susreta Brdo-Brijuni rekao kako ''ima raznih vrsta genocida, ali u Srebrenici nije bio genocid''.

''Mi od svog stava ne odstupamo. Bez obzira na to što ništa u vezi s našim zahtjevom nije poduzeto, bez obzira što se neki koji se deklarativno zalažu za BiH sastaju s njim i razgovaraju, za nas je on nepoželjan'', priopćeno je iz Naše stranke u utorak.

Podsjećamo i da članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, koji su bili na summitu Brdo-Briijuni nisu u svojim reagiranjima nakon sastanka spomenuli bilo kakvu izjavu Milanovića o Srebrenici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close