Nesuglasice

Milanović: Plenković je puzajući državni udav, očekujem da malo pridavi Baneta

"Vojska je u ozbiljnoj materijalnoj krizi, zato što se potpuno zanemaruju njezine potrebe''.
Vijesti / Politika | 02. 11. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 30. godišnjice slamanja obrane naselja Lužac u Vukovaru susreli su se predsjednik RH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić, koji su se prilikom dolaska samo rukovali, javlja N1.

"Ovo je postalo ozbiljno i već ima reperkusije na nacionalnu sigurnost. Ljudi koji rade takav posao su opasni za Hrvatsku", rekao je Milanović, dodavši da je nemoguća daljnja suradnja s Banožićem.

Ministar koji optužuje vrhovnog zapovjednika OSRH za državni udar neodgovorno se ponaša, dodao je kako od Plenkovića očekuje da riješe problem koji imaju, "a to je Banožić".

"Vojska je u ozbiljnoj materijalnoj krizi, zato što se potpuno zanemaruju njezine potrebe. Materijalno stanje u Hrvatskoj vojsci je gore od lošega", rekao je predsjednik, pa nastavio o premijeru, koji je rekao da Milanović provodi puzajući državni udar.

"To je još jedna krajnje neozbiljna i alarmantna izjava jednog predsjednika Vlade. S obzirom na to da je on puzajući državni udav, očekujem da malo pridavi svog malog Baneta. Došao je neuk i užasno agresivan voditi jedan od najdelikatnijih sustava u državi i surađivati s vrhovnim zapovjednikom i biti mu na usluzi. On radi sve suprotno", rekao je Milanović.

Dodao je da u vojsci neće biti "stranačke iskaznice", aludirajući na kritike analitičara i pripadnika vojske da se u vojsci kadrovira na osnovu stranačke pripadnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close