Stabilnost BiH

Milanović na Pantovčaku primio Dodika: Četiri stranca destabiliziraju BiH

Sastanak je održan na dan kada je u Zagrebu, uoči svog odlaska u Sarajevo, boravio posebni izaslanik američkog State Departmenta za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2021. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u utorak navečer na Pantovčaku s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

"Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom", navodi se u kratkom priopćenju s Pantovčaka.

"S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini", zaključuje se u priopćenju s Pantovčaka.

Srpski član Predsjedništva je naglasio da desetljećima unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet, jer četiri stranca, troje stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabiliziraju BiH, priopćeno je iz Ureda srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je ponovio da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Daytonu što znači vraćanje nadležnosti entitetima koje su oduzete protuustavnim djelovanjem Ureda visokog predstavnika.

Sastanak je održan na dan kada je u Zagrebu, uoči svog odlaska u Sarajevo, boravio posebni izaslanik američkog State Departmenta za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer, prenosi Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close