Ministar optužuje

Milanović htio poslati vojsku u BiH?

Vijesti / Svijet | 30. 10. 2021. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Čak ste bez mog znanja i odobrenja namjeravali poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu pa smo skandal izbjegli u posljednji trenutak", ispričao je Jutarnjem listu ministar obrane Republike Hrvatske Marijo Banožić nakon još jednog obračuna hrvatske Vlade s hrvatskim predsjednikom.

Nakon jučerašnjeg događaja u Požegi, kad je Milanović kao osvetu za umirovljenje jednog brigadira, iskoristio ovlasti vrhovnog zapovjednika i zabranio obraćanje ministru obrane RH Mariju Banožiću, iznervirani ministar je za Jutarnji list ispričao cijeli niz poteza predsjednika RH i načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja.

Banožić je od Hranja, zbog toga što je poslušao Milanovića i njemu zabranio govoriti, zatražio ostavku, a kao jedan od "ranijih grijehova" naveo i slanje vojske preko granice u BiH, prenio je portal Dnevnik.ba.

Milanović je, piše Jutarnji list, iskoristio ovlasti vrhovnog zapovjednika i ministru odbrane Mariju Banožiću zabranio obraćanje na zakletvi vojnika u vojarni u Požegi, iznervirani ministar je za Jutarnji list ispričao cijeli niz eskapada predsjednika i njegovog “protežea” načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja.

Kopirati
Drag cursor here to close