Predsjednik RH

Milanović: Očekujem da svi priznaju Kosovo

"Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske".
Vijesti / Politika | 07. 03. 2023. u 18:24 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju neovisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU, rekao je danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz, priopćio je Pantovčak.

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.

"Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske neovisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova", stoji u priopćenju. Zauzeo se da takvo stajalište zauzme cjelokupna Europske unija.

"Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova", rekao je prema priopćenju. Milanović je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji. Neovisnost Kosova nije priznalo pet članica EU: Cipar, Grčka, Rumunjska, Španjolska i Slovačka.

Kopirati
Drag cursor here to close