U Mostaru

Milanović: Nisam neprijatelj BiH i nisam došao dijeliti zemlju

''Moje pitanje glasi: smatra li itko da se tako ponaša neprijatelj Bosne i Hercegovine kao cjelovite države'' – kazao je Milanović u kratkoj izjavi za medije.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2022. u 16:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako nije neprijatelj Bosne i Hercegovine i da nije došao u Mostar dijeliti zemlju.

'''Došao sam u susjednu državu i moja poruka svima koji misle da sam ovdje došao dijeliti BiH: Hrvatska želi da Bosna i Hercegovina bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve, do Neuma, do Ploča, koje su u Hrvatskoj, i da kao takva uđe u Europsku uniju'' – izjavio je Milanović uoči sastanka s predstavnicima hrvatskih političkih stranaka.

Hrvatski predsjednik dodao je kako je upravo zbog BiH prije tri tjedna odbio potpisati inicijativu koju su potpisali predsjednici država Srednje i Istočne Europe u kojoj se tražilo da se Ukrajini odmah dodijeli status zemlje kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

''Moj uvjet je bio da bih to potpisao da se tu spomene i Bosna i Hercegovina kao zemlja koja također dobiva status kandidata, jer ako može Ukrajina - uredu, onda itekako tu mora biti i BiH koja je puno sigurnija i mirnija država u usporedbi s Ukrajinom i usred je Europe, nije na rubu. To je odbijeno, i ja sam uljudno zahvalio jer mi nije bilo prihvatljivo. Moje pitanje glasi: smatra li itko da se tako ponaša neprijatelj Bosne i Hercegovine kao cjelovite države'' – kazao je Milanović u kratkoj izjavi za medije.

Predsjednik Republike Hrvatske ranije danas sudjelovao je u obilježavanju 17. godišnjice 1. pješadijske (gardijske) brigade Oružanih snaga BiH i 30. godišnjice utemeljenja Hrvatskog vijeća odbrane

Milanović je na svečanosti održanoj u Mostaru odlikovao četiri zborna područja iz Bosne i Hercegovine, ZP Mostar, ZP Orašje, ZP Vitez i ZP Tomislavgrad te je posthumno odlikovao generala bojnika Ivu Lozančića, zapovjednika 111 XP brigade HVO-a Žepče.

Kopirati
Drag cursor here to close