Nogomet za mir

Hajduk i Šahtar će odigrati humanitarnu utakmicu u Splitu

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane "Nogomet za mir".
Sport / Nogomet | 08. 04. 2022. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Splitu će se 1. svibnja odigrati humanitarna utakmica između Hajduka i Šahtara iz Donjecka, a sredstva koja će se prikupiti bit će namijenjena braniteljima Ukrajine, liječnicima, volonterskim udrugama i djeci pogođenoj ratom, objavio je trinaestorostruki ukrajinski prvak.

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane "Nogomet za mir".

Turneja će početi u subotu utakmicom protiv Olympiacosa u Ateni, nastavit će se 14. travnja protiv Lechije u Gdanjsku te 19. travnja protiv Fenerbahcea u Istanbulu, a završiti protiv Hajduka u Splitu.

"Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i mitu u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koji je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zaustavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi naše zemlje. Naša poruka je jednostavna: Zaustavite rat u Ukrajini", rekao je izvršni predsjednik Šahtara Sergej Palkin, prenosi Hina.

Za Šahtar je punih 14 godina, od 2003. do 2018. godine, igrao bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, koji je tijekom tog razdoblja postao klupska legenda odigravši najviše utakmica u povijesti "Rudara", a u Šahtar je stigao upravo iz Hajduka.

Kopirati
Drag cursor here to close