Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH

Mijatović traži od Tužiteljstva da odgovori u kojoj fazi je istraga protiv SDA zbog pranja novca

Mijatović je zato javno postavio pitanje: U kojoj fazi je istraga i podizanje optužnica protiv odgovornog osoba u SDA, za pronevjeru desetina tisuća KM, možda i mnogo više u aferi "Zadruga"?
Vijesti / Politika | 08. 11. 2020. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH javno je upitao građane i građanke BiH da se pokušaju ''sjetiti zadnjeg puta kada je SDA prozvala SNSD za lopovluk i pranje novca, ili obrnuto? Ili kada je to učinio HDZ njima ili oni HDZ-u?''.

''Ako se još pokušavate sjetiti, uzalud. Da vam skratim muke, to se nikad nije dogodilo niti će se dogoditi. To je zato što oni kradu zajedno, dijele fotelje i pare zajedno, uzimaju zajedno. Zato imaju dogovor da malo pred izbore prepadnu jedne od drugih, da bi opet mogli zajedno iza izbora bratski krasti'', navodi potpredsjednik SDP BiH u priopćenju za javnost.

''Takva SDA, koja šuti i podržava Dodikov proračun i lopovluke, traži od SDP-a da objasni kako je SDP trošio SVOJ novac i optužuju nas da smo pronevjerili svoje pare! Da, dobro ste čuli. To je ona ista SDA koja je pod istragom da je stvarno oprala pare u aferi "Zadruga", i to desetine tisuća KM, preko zadruga "Lider" i "Unitas", oštar je Mijatović.

Mijatović je zato javno postavio pitanje: U kojoj fazi je istraga i podizanje optužnica protiv odgovornog osoba u SDA, za pronevjeru desetina tisuća KM, možda i mnogo više u aferi "Zadruga"?

''Ako su točne informacije da je SDA, usprkos dokazima, izuzeta iz istrage, opet tražim da mi se odgovori zašto? Nadam se da Asim nije završio neko radno mjesto preko Cvrleta i Glumca za tamo nekog rođaka nekog tužitelja da se SDA amnestira. Nije valjda šef državne obavještajne službe utjecao na proces, kao što je utjecao na 'promjenu mišljenja' sarajevskih gradskih vijećnika kada se birao gradonačelnik?'', pita se Mijatović.

''Tražim da tužiteljstvo što prije odgovori na moj upit i odagna sve sumnje u svoju neovisnost i nepristranost. Njih se ne može preko noći smijeniti i postaviti nove stranačke ljude, kako je u javno dostupnom snimku SDA radila sa biračkim odborima. Odgovor o fazi istrage i statusu SDA u istoj željno iščekujem'', stoji na kraju priopćenja za javnost Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close