Bivši ministar o koaliciji

Mektić: “SDA održava ovakvu vlast i dozvoljava pritisak i dil između SNSD i HDZ”

Mektić je poručio da je SDA najviše kriva za stanje unutar BiH, jer upravo ta stranka ima najveću snagu u Parlamentu.
Vijesti / Politika | 16. 07. 2021. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Mektić, bh. parlamentarac i bivši ministar sigurnosti, rekao je kako Izetbegovićeva izjava o političkim obračunima sa Bošnjacima ne stoji, te da ako on i vjeruje u to - što i dalje radi u koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om.

Mektić je poručio da je SDA najviše kriva za stanje unutar BiH, jer upravo ta stranka ima najveću snagu u Parlamentu.

Pročitajte još

“To što kaže Izetbegović da je obračun sa Bošnjacima – to ne stoji. Čudi me da on tako nešto izjavljuje, ovo je obračun sa Ustavom, pravnom državom, sa ljudima koji pokušavaju da se kritički odnose prema Tužiteljstvu jer nema vladavine zakona i prava. Ne vjerujem Izetbegoviću, ne podržavam tu njegovu izjavu. To je obračun sa ljudima sa svih nacionalnosti. Ako Bakir Izetbegović vjeruje tu to – što onda radi u koaliciji sa SNSD i HDZ koji su pokrovitelji glavne tužiteljice Gordane Tadić”, ocijenio je gost N1.

Mektić je kazao da je Izetbegović izabrao SNSD i HDZ “jer se vodi glupom logikom da su to legitimni predstavnici konstitutivnih naroda.”

“Izetbegović obmanjuje javnost”

“Bakir Izetbegović time obmanjuje javnost, slušao sam njegovu reakciju, to je tako blaga i mlaka izjava da se ne bi nikome zamjerio, a da bi nešto reakao i da bi se opravdao pred svojim biračkim tijelom”, rekao je Mektić, komentirajući Izetbegovićevu izjavu i rekaciju na uhićenje Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

SDA je najviše kriva

“SDA je najveća partija sa najvećom snagom u Parlamentu BiH i najviše je kriva za jedno stanje unutar BiH. A ako se vratimo unazad ove koalicije, vidjet ćemo da su SNSD dali četvrtog delegata, omogućili da HDZ i SNSD imaju većinu u Domu naroda, što se nije nikako pokazalo dobro. Da ne nabrajam još”, izjavio je.

“SDA je trenutno najodgovornija stranka za ovu krizu i funkcioniRanje BiH, za siromaštvo, kriminal, jer drži vijeće koje radi protiv interesa svih građana i održava na vlasti”, dodao je.

SDA održava ovakvu vlast

Mektić je mišljenja da SDA ako hoće ‘sutra može izglasati nepovjerenje vlasti i izabrati drugu’, i na taj način tražiti od svih institucija da BiH bude pravna država u kojoj će vladati zakoni.

“Kome je za korupciju zaplijenjena imovina? Nikome. SDA je stranka koja održava ovakvu vlast i dozvoljava politički pritisak i dil između SNSD i HDZ, posebno sa Tužiteljstvom BiH”, zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close