Uhićenje Mehmedagića

Džaferović: Udari na Osmicu krenuli nakon uspješnih akcija OSA-e

Džaferović je pozvao Tužiteljstvo BiH da vodi računa o svojim postupcima i da ne bude u funkciji onih čiji je cilj rušenje Obavještajno-sigurnosne agencije.
Vijesti / Politika | 14. 07. 2021. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je danas da je uhiećnje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića u svakoj državi prvorazredno državno pitanje, o čemu bi svi oni koji u tome sudjeluju morali ozbiljno voditi računa.

''Poštujući princip neovisnosti pravosuđa i ne ulazeći u činjenice i razloge zbog kojih je direktor OSA-e priveden, ne mogu se oteti utisku da se već duže vremensko razdoblje radi na diskreditaciji te agencije i smjeni njenog direktora'', izjavio je Džaferović.

Smatra da se drugačije ne može tumačiti nekoliko krivičnih postupaka koje je u proteklim mjesecima pokrenulo Tužiteljstvo BiH i od kojih su neki već završeni oslobađajućim presudama.

''Nikako se ne smije smetnuti s uma da su udari na direktora OSA-e od raznih političkih krugova krenuli nakon uspješnih akcija OSA-e u zaštiti interesa države Bosne i Hercegovine'', stava je Džaferović.

Pozvao je Tužiteljstvo BiH da vodi računa o svojim postupcima i da ne bude u funkciji onih čiji je cilj rušenje Obavještajno-sigurnosne agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close