Međunarodna politika

Magazinović imenovan u Predsjedništvo Partije europskih socijalista

''Čast mi je što imam privilegiju predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu i SDPBiH u Predsjedništvu PES-a, najprogresivnije političke organizacije u Europi'', kaže Magazinović
Vijesti / Politika | 08. 12. 2018. u 13:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Saša Magazinović, na Kongresu koji se održava u Lisabonu, imenovan je na poziciju člana Predsjedništva Partije europskih socijalista (PES) sa sjedištem u Briselu.

Magazinović je duži niz godina aktivan na polju međunarodne politike. Prije izbora na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDPBiH, vodio je Tajništvo za međunarodnu suradnju SDPBiH. Kao zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, bio je aktivni član Zajedničke komisije za Europske integracije. Našu državu je, kao član delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, u dva mandata predstavljao u Strasbourgu.

''Čast mi je što imam privilegiju predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu i SDPBiH u Predsjedništvu PES-a, najprogresivnije političke organizacije u Europi. U vremenu koje slijedi Bosna i Hercegovina na svom europskom i NATO putu treba jake međunarodne partnere. Dok je europska desnica dovodila u pitanje nastavak proširenja i države naše regije često promatrala isključivo kao problem, naše ljevičarske sestrinske stranke širom Europe, Partija europskih socijalista, kao i naši poslanici u Europskom parlamentu, davali su otvorenu i neupitnu podršku Bosni i Hercegovini. Potrudit ću se da, kao član Predsjedništva Partije europskih socijalista, svoj angažman usmjerim isključivo u interesu naše države i lobiranja za njen bolji status i položaj u europskim institucijama. I PES i SDP su do sada davali svoj veliki doprinos tome i nema razloga da tako ne bude i u vremenu koje je pred nama'', izjavio je Magazinović.

Socijaldemokratska partija BiH je jedina politička stranka iz Bosne i Hercegovine koja je članica Socijalističke internacionale (SI) i Partije europskih socijalista (PES). Podrška koju SDP dobiva od sestrinskih stranaka širom Europe i svijeta, koje pripadaju progresivnom dijelu svjetske političke scene, kao i sudjelovanje predstavnika SDP u najvišim tijelima ovih organizacija, potvrda je dobrog rada i pečat na ispravnost vođenja politike koja njeguje multietničnost i garantira ravnopravnost i jednake šanse za sve,priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i marketing SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close