''Igraju istu igru''

Lagumdžija: Izetbegović i Komšić također nas prepadaju

''Mislim da Bakir Izetbegović igra potpuno istu igru, kao i Željko Komšić, njih četvorica su vlasnici naših sudbina''
Vijesti / Politika | 24. 12. 2021. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši šef diplomacije Bosne i Hercegovine profesor Zlatko Lagumdžija ocijenio je kako Milorad Dodik nije počinio kazneno djelo, već ušao u fazu njegove pripreme, a da Željko Komšić i Bakir Izetbegović također generiraju atmosferu straha. Dodao je kako među bh. patriotama ima onih "koji čekaju da dođe do zamora materijala kako bi rekli valja ovo podjeliti", piše N1.

''I Bakir Izetbegović i Željko Komšić generiraju također atmosferu straha, prepadaju nas. Željko Komšić, koji ne može harmonikaša da spriječi da uđe u Predsjedništvo, zašto onda izjavljuje: 'Ako neće ljudi iz međunarodne zajednice, mi ćemo ga skloniti'. Pa skloni ga kad si u stanju da ga skloniš, što će ti međunarodna zajednica'', poručio je Lagumdžija.

Dodao je da ne smatra da su u odnosu prema BiH isti Komšić i Izetbegović sa jedne strane i Dodik i Čović sa druge strane, ali kada su njihovi potezi u pitanju da se to čini.

''Mislim da Bakir Izetbegović igra potpuno istu igru, kao i Željko Komšić, njih četvorica su vlasnici naših sudbina'', rekao je sugovornik N1.

Na pitanje što je rekao veleposlanicima Rusije i Kine, te tko čuva Dodiku leđa, Lagumdžija odgovara, da ne vjeruje da su to ni Rusija ni Kina. Dodaje da je crvena linija preko koje neće preći ni EU ni SAD – VSTV, OS BiH i UIO BIH.

''Rekao sam da je Dodik kao Karadžić, da divlja, i da ja potpuno ne razumijem ako oni stoje iza njega. Kina je zadnja zemlja koja podržava secesiju. Mogli ste vidjeti intervju Lavrova, Rusija ima protivljenje visokog predstavnika, ali je za očuvanje teritorijalnog, ne podržava secesiju'', poručio je Lagumdžija.

Bivši šef diplomacije Bosne i Hercegovine je prokomentarao i svoj susret za Harisom Silajdžićem u Istanbulu, kazavši da dijele mišljenje.

''Ovo je sve skupa jedna situacija koja je najgora kada je u pitanju bh. i bošnjački politički faktor, u većem rasulu nije bio. Ni on ni ja nismo odustali da činimo sve što možemo da uradimo sve što možemo, ono što bi trebali da rade oni koji su izabrani'', rekao je Lagumdžija za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close