Kolege

Komšić: Ako stranci ne zaustave Dodika, mi ćemo

"Ako ga oni ne zaustave mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo. On je stavio na kocku mir u regiji i Europi. Mi se s našom državom nećemo kockati", naglasio je Komšić.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2021. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za Radiosarajevo.ba kazao je da nikada nas zapravo nisu ni pustili na miru oni koji ugrožavaju opstanak države Bosne i Hercegovine, te da ako stranci ne zaustave člana Predsjedništva Milorada Dodika, neće se imati drugog izbora, nego da ga sami zaustave.

"Ne trebam ni spominjati o kome se radi, sami će se pronaći. Međutim, i pored svih nasrtaja na Bosnu i Hercegovinu, ona je opstala i opstat će. Možemo učiniti i uopće ne sumnjam da ćemo učiniti sve u tome smislu. Sve najgore što se moglo dogoditi jednoj državi i njenim građanima nama se već dogodilo, od agresije, genocida i zvjerstava koje ne pamti povijest čovječanstva. Neprijatelji države ubili su strah u nama i to je ono o čemu bi trebali razmisliti ako ponovo silom nasrnu na našu državu i građane. Nas strah ne paralizira, osim rijetke koji svoj osobni komfor žele predstaviti kao ravnodušnost naroda prema sudbini države", rekao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Istaknuo je da neće pristati da institucije države Bosne i Hercegovine, stavimo na neku "pijačarsku tezgu", pa da se onda s "razbojnikom poput Dodika oko njih cjenkamo".

"To stranci, bilo da su naši prijatelji ili neprijatelji moraju znati. S razbojnikom nećemo pregovarati o postojanju institucija čije je formiranje izvršeno u skladu s Ustavom i zakonom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Već sam jednom rekao i ponovit ću to opet. Bolje da stranci Dodika – koji traži kruh preko pogače -zaustavljaju, nego da ga mi zaustavljamo. Ako ga oni ne zaustave mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo. On je stavio na kocku mir u regiji i Europi. Mi se s našom državom nećemo kockati", naglasio je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close