Protiv svih točaka

Džaferović: Dodik nastavio s blokadom rada institucija BiH

"Dodik je glasao čak i protiv zahtjeva Opštine Istočna Ilidža da im inženjerija Oružanih snaga pomogne postavljanjem pontonskog mosta", rekao je Džaferović.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2021. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas nakon sjednice u Sarajevu da je član Predsjedništva Milorad Dodik nastavio s blokadom rada te bh. institucije, glasanjem protiv svih točaka današnjeg dnevnog reda.

Istaknuo je da je Dodik glasao protiv točaka koje su nesporne, što jasno pokazuje da se radi o blokadi rada institucija.

Džaferović je naveo da je na dnevnom redu sjednice bilo usvajanje zapisnika, imenovanja, davanje agremana veleposlanicima, zaključivanje međunarodnih ugovora, odobravanje pregovora, određivanje potpisnika i slično.

"Dodik je glasao čak i protiv zahtjeva Opštine Istočna Ilidža da im inženjerija Oružanih snaga pomogne postavljanjem pontonskog mosta", rekao je Džaferović.

Smatra da je time Dodik glasao protiv točaka koje su u interesu ljudi koji žive u bh. entitetu Republika Srpska.

Između ostalog, Dodik je glasao protiv Sporazuma o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Srbija - BiH za 2020. godine između Europske komisije, Vlade Republike Srbije i BiH.

To znači da je propalo 1,8 milijuna KM za prekograničnu suradnju.

Iz Vijeća ministara BiH je ranije istaknuto da je programom bilo obuhvaćeno 67 općina u BiH i 31 općina u Srbiji. Programski cilj je bio da se unaprijedi socijalno-ekonomski razvoj u pograničnom području dvije države.

Kopirati
Drag cursor here to close