U gradu blještavila

Krišto s princem Dubaija

Vijesti / Politika | 01. 12. 2023. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Borjana Krišto princem Abu Dabia Sheikom Khaledom bin Mohamedom bin Zayedom Al Nahyanijem

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sudjeluje na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP 28 koja se održava Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

COP 28 je konferencija država koje su potpisale klimatski sporazum UN-a 1992. godine, na kojoj sudjeluje više od 70.000 predstavnika iz različitih segmenata društvenog djelovanja, gospodarstvenika, znanstvenika,
aktivista, novinara i izaslanika država okupljenih da razgovaraju o ograničenjima i pripremama za buduće klimatske promjene.

Za Bosnu i Hercegovinu je od iznimne važnosti energetska tranzicija, odnosno smanjenje emisije stakleničkih plinova iz termoelektrana, i tranzicija prema većem udjelu "zelene" energije u stvaranju konkurentnog i dugoročno održivog energetskog sustava te pitanje klimatskih promjena s kojima se najprije suočavaju lokalne zajednice.

Foto: PR / Borjana Krišto s Aleksandrom Vučićem

Predsjedateljica Krišto se na marginama COP 28 susrela s princem Abu Dabia Sheikom Khaledom bin Mohamedom bin Zayedom Al Nahyanijem te s drugim visokim dužnosnicima Europe i svijeta koji sudjeluju na Konferenciji.

Bosna i Hercegovina će se na COP 28 pridružiti Emiratskoj deklaraciji o otpornim prehrambenim sustavima, održivoj poljoprivredi i klimatskim akcijama, a obraćanje predsjedateljice Krišto sudionicima konferencije
planirano je za sutra, 2. prosinca 2023. godine, u okviru Segmenta na visokoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close