Prijateljski susret

Krišto i Radman o europskom putu BiH

Predsjedavajuća Krišto je iskazala zahvalnost ministru Radmanu kao i Vladi Republike Hrvatske na snažnoj podršci europskom putu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 24. 11. 2023. u 13:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je u petak u Sarajevu s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom o unaprjeđenju bilateralne suradnje s naglaskom na pitanje europskih integracija.

Tijekom susreta istaknuto je da se radi o dvije prijateljske zemlje s izvrsnim dobrosusjedskim i bilateralnim odnosima.

Predsjedavajuća Krišto je iskazala zahvalnost ministru Radmanu kao i Vladi Republike Hrvatske na snažnoj podršci europskom putu Bosne i Hercegovine.

Izrazila je očekivanja da će se ta podrška i nastaviti u budućnosti, do stjecanja punopravnog članstva BiH u EU.

Istaknula je kako Vijeće ministara BiH ostaje snažno fokusirano na europski put Bosne i Hercegovine, kao i na reforme koje su sastavni dio tog procesa.

Po pitanju reformi, istaknula je kako su nužne hitne izmjene izbornog zakonodavstva u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i presudama Europskog suda za ljudska prava, a kako bi se zaštitila kolektivna i individualna ljudska prava te osigurala unutarnja stabilnost nužna za daljnji iskorak prema EU, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close