Prijatelji

Krišto s Golobom o izmjenama izbornog zakonodavstva

Premijer Golob je kazao da će Slovenija i dalje pružati potporu BiH i pomagati joj na njezinom europskom putu.
Vijesti / Politika | 28. 08. 2023. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u ponedjeljak, uoči Bledskog strateškog foruma, s domaćinom predsjednikom Vlade Republike Slovenije Robertom Golobom o unapređenju bilateralne suradnje i europskim integracijama.

Foto: PR / Predsjedateljica Krišto na sastanku s premijerom Golobom uoči Bledskog strateškog foruma

Tradicionalno dobra suradnja 

Predsjedateljica je zahvalila premijeru Golobu na snažnoj potpori za dodjelu statusa kandidata našoj zemlji. Istaknula je kako je Slovenija uvijek bila prijatelj Bosne i Hercegovine i jedan od naših najznačajnijih gospodarskih partnera.

Istaknula je da je među državama EU-a Slovenija jedna od država s kojom BiH ima tradicionalno dobru suradnju u svim segmentima i da će se Vijeće ministara BiH svakako truditi da te odnose podigne na još višu razinu.

Premijer Golob je kazao da će Slovenija i dalje pružati potporu BiH i pomagati joj na njezinom europskom putu.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u Sloveniji nakon olujnog nevremena i tijeku procesa obnove. Premijer Golob je zahvalio na pruženoj pomoći koju je BiH uputila Sloveniji.

Važna karika 

Predsjedateljica Krišto je kazala kako je pomoć svim državama u teškim vremenima, a posebice prijateljima kao što je Slovenija, nešto što se podrazumijeva, što se ne dovodi u pitanje.
 
Predsjedateljica je upoznala premijera Slovenije s aktualnom političkom situacijom u našoj zemlji i koracima koje je Vijeće ministara BiH napravilo na svom europskom putu.

Dodala je da je veoma važna karika u lancu stabiliziranja unutarnjopolitičkih prilika u Bosni i Hercegovini i izmjena izbornog zakonodavstva te da su aktivnosti na iznalaženju rješenja u ovoj oblasti već otpočele.

Foto: PR / Predsjedateljica Krišto na sastanku s premijerom Golobom uoči Bledskog strateškog foruma

Kazala je da je Vijeće ministara BiH usvojilo i uputilo Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje pet zakona: Zakon o slobodi pristupa informacijama na razini institucija BiH, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH, Prijedlog zakona o organizaciji tržišta vina u Bosni i Hercegovini u novom tekstu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, s oznakom EI te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH.

Istaknula je kako je Prijedlog zakona o sudovima BiH, čije je usvajanje dogovoreno na političkoj razini, na usuglašavanju te da očekuje da će vrlo skoro biti usvojen na Vijeću ministara i upućen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Svi ovi reformski zakoni našu zemlju vode korak bliže Europskoj uniji i dokaz su našeg predanog i ubrzanog rada na ispunjavanju uvjeta za pridruživanje europskoj obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close