BiH

Krišto o izbornom zakonu: Razgovori teku i oni nemaju alternativu

Krišto je kazala kako još uvijek nije održan novi sastanak izaslanika HDZ-a BiH i SDA te da u tom kontekstu i nema nikakvih novosti u vezi s pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2020. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto rekla je kako razgovori SDA i HDZ-a o izmjenama Izbornog zakona BiH nemaju nikakvu alternativu.

Krišto je kazala kako još uvijek nije održan novi sastanak izaslanika HDZ-a BiH i SDA te da u tom kontekstu i nema nikakvih novosti u vezi s pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH.

"Nisam ja tu da pričam jesam li zadovoljna. Kada je riječ o Izbornom zakonu BiH, trebamo se dogovoriti. Prema tome, kad se dogovorimo, bit ćete o svemu informirani. Je li netko zadovoljan ili nije? I tada ću to iznijeti ovisno o tome kakva budu rješenja i prijedlozi", rekla je Krišto.

Kako kaže, razgovori teku i oni nemaju alternativu te toga trebaju biti svjesni svi.

"Ne smijemo se baviti time je li netko zadovoljan ili ne. Mi tražimo rješenja na tragu da nitko ne bude nezadovoljan, a ni da jedni budu zadovoljni, a drugi nezadovoljni", rekla je Krišto.

Izmjene izbornog zakonodavstva koje je u parlamentarnu proceduru uputila Demokratska fronta (DF) uopće nije željela komentirati.

"Neću uopće da komentiram. Nisam ja ta koja će komentirati bilo čije navode", zaključila je Krišto.

Podsjećanja radi, HDZ BiH je blokirao kompletan proces izbora novog saziva Vlade FBiH upravo zbog izmjena Izbornog zakona BiH. Ova stranka odbija predložiti kandidata za predsjednika FBiH sve dok se ne izmijeni izborno zakonodavstvo.

Međunarodna zajednica jasno je stavila do znanja lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću da izmjene Izbornog zakona BiH ne smiju biti uvjet za uspostavljanje izvršne vlasti u entitetu FBiH, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close