Vijenci i svijeće

Krišto čestitala Dan grada: Ponosna Livanjka

Krišto je čestitala svima koji su se ugradili u sve dobro u Livnu, dobitnicima javnih priznanja, pojednicima i Udrugama iz svih polja u kojima su nagrađeni, kulturnih, sportskih, medicinskih do književnih i svega onoga što čini bogatstvo grada Livna.
Vijesti / Politika | 28. 09. 2022. u 13:36 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan grada Livna i 1130. obljetnica prvog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanom dokumentu Povelje kneza Mutimira od 28. rujna 892. godine danas je obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća.

Proslava je započela tradicionalnom Budnicom zvucima Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara. Potom je u crkvi Svih svetih u Livnu služena sveta misa za sve stanovnike grada i sve poginule branitelje.

1130. rođendan

Nakon svete mise u dvorani Narodnog sveučilišta održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Livna.

Nazočne je pozdravio i svim stanovnicima Livna 1130. rođendan čestitao gradonačelnik Darko Čondrić koji je predstavio projekte i aktivnosti u posljednjih godinu dana od protekle svečane sjednice. Gradonačelnik Čondrić spomenuo je i brojne infrastrukturne projekte i planove u budućnosti koje namjerava realizirati.

Na svečanoj sjednici nazočila je i obratila se Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Krišto je pozdravila sve nazočne, posebno obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, članove i pripadnike svih Udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata.

"Zahvaljujući njima danas imamo slobodu ovoga grada, hrvatskog naroda i hrvatskih krajeva i cijele BiH", kazala je Krišto.

Za dobro Livna 

"Vidjeli smo i čuli po izvješću gradonačelnika što je to lokalna vlast uradila u proteklom razdoblju na osiguravanju boljih i kvalitetnih uvijeta za život svakog stanovnika. Koji su problemi s kojima se lokalna vlast nosi, izazovi kojih je dosta u ovome vremenu. Unatoč svemu, vidimo kako je lokalna vlast, gradonačelnik sa svojim vijećnicima, uspio realizirati mnoge projekte od značaja za život svakog stanovnika ovog grada. Sve je to razlog da ovako svečano i s ponosom možemo proslaviti dan Grada Livna. Uz angažman lokalne zajednice, nije izostala ni potpora viših razina vlasti, posebno i potpore Vlade Republike Hrvatske", istaknula je Krišto.

Krišto je čestitala svima koji su se ugradili u sve dobro u Livnu, dobitnicima javnih priznanja, pojednicima i Udrugama iz svih polja u kojima su nagrađeni, kulturnih, sportskih, medicinskih do književnih i svega onoga što čini bogatstvo grada Livna, čime se i ona kao Livanjka ponosi.

Na kraju je svima čestitala Dan grada Livna. Nakon svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close