Sučeljavanje na BHRT

Izetbegović se opet nije pojavio

Denis Bećirović rekao je kako je Izetbegović politička kukavica.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2022. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je odbio televizijska sučeljavanja s protukandidatima tvrdeći kako će se pojaviti samo na javnim servisima, čelnik SDA Bakir Izetbegović, nije se pojavio u debati na BHRT-u.

Na početku emisije predstavljene su biografije svih kandidata pa tako i Izetbegovića.

''Bila je ovo biografija Bakira Izetbegovića, lidera SDA koji večeras nije u studiju. Iz njegovog kabineta za BHT su nam rekli da neće nazočiti večerašnjoj debati'', kazala je voditeljica debate.

Za to vrjeme čelnik SDA bio je na predizbornim skupovima u Vogošći i Zenici, gdje je, kako je priopćeno, upozorio ''na specijalni rat koji se vodi protiv BiH, bošnjačkog naroda i svih bosanskohercegovačkih patriota''.

Prisutne je pozvao da građanima objasne da SDA može osigurati mir, stabilnost i zaustavljanje procesa odlaska mladih, veliku izgradnju prometne i energetske infrastrukture i najveći postratni napredak u svim bitnim segmentima.

Denis Bećirović rekao je kako je Izetbegović politička kukavica.

''Žao mi je što Izetbegović nije u debati. Pobjegao je sa tri debate i nije čak došao ni večeras na debatu na državnoj televiziji. On je politička kukavica'', rekao je Bećirović, ali nije napustio debatu kao što je to uradio na N1 televiziji.

Kopirati
Drag cursor here to close