Pitanje

Košarac: Bošnjački političari žele natrag u srednji vijek

Košarac je naveo kako RS ne želi biti dio kolonije i da o njenoj sudbini odlučuju kolonijalni upravnici Murphy i Schmidt.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2024. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara, Staša Košarac, napisao je na Instagramu da, dok BiH čeka odluku Europskog vijeća o otvaranju pregovora i europskoj budućnosti, ''dio bošnjačkog političkog faktora nastavlja ovu zemlju gurati u ralje kolonijalizma, predajući njezin suverenitet u ruke američkog veleposlanika Michaela Murphyja i notornog lažova Christiana Schmidta''.

Podanički mentalitet

Košarac je rekao da je podrška bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića ostanku i djelovanju ''lažnog visokog predstavnika'' Schmidta dijametralno suprotna mogućnosti da BiH postane moderna, demokratska i funkcionalna europska zemlja u kojoj odluke donose legitimno izabrani predstavnici konstitutivnih naroda.

"Neka bošnjački političari konačno odgovore javnosti jesu li spremni osloboditi se podaničkog mentaliteta i jednom za svagda raskrste s politikom srednjeg vijeka u kojoj neimenovani stranac nameće rješenja i sudi svakome tko se ne povinuje njegovim nastranim željama i pukoj sili", naveo je Košarac.

Napisao je i kako RS ne želi biti dio kolonije i da o njenoj sudbini odlučuju kolonijalni upravnici Murphy i Schmidt.

"Slobodarski duh srpskog naroda nikada neće pristati na to!", poručio je Košarac.

Soliranje Lagmudžije

Naveo je da je RS partner za unutarnji dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez uplitanja stranaca.

"Partneri smo za poštovanje ustavnog uređenja i daytonskih nadležnosti. A to, između ostalog, isključuje soliranje Zlatka Lagumdžije pred UN, odnosno jednostrane aktivnosti bez suglasnosti Predsjedništva BiH", napisao je Košarac na Instagramu.

 

Ocijenio je kako je Konakovićeva podrška Lagumdžiji udruženi antiustavni i antidaytonski poduhvat, kojim dodatno uništavaju mogućnost unutarnjeg dogovora i šalju vrlo toksične poruke.

"Za Srpsku je to neprihvatljivo!", zaključio je Košarac.

Dodao je kako je RS partner za europsku budućnost u ustavnoj i daytonskoj BiH.

"Ako bošnjački političari žele natrag u srednji vijek, sretno im bilo. Ali, moraju znati da u tome ne mogu računati na Srpsku i da nam se putevi tu razilaze", rekao je Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close