Klik

Neki uposleni ne razumiju, ali Mostar ide u digitalnu transformaciju

Vijesti / Politika | 12. 05. 2022. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prije dva mjeseca nama je crk'o server a vi to niste osjetili. Što se tiče IT znanja, hrvemo se'', moglo se, između ostalog, čuti tijekom rasprave o digitalnoj reformi gradske administracije u mostarskog gradskoj vijećnici.

Digitalna transformacija je usvojena jednoglasno u Gradskom vijeću.

Foto: Bljesak.info / 

Dok su vijećnici upozoravali na to da  je gradonačelnik u svojem izvješću o radu naveo kakvo je stanje s računalima u Gradskoj upravi, rečeno je kako je ''Mapa puta digitalne transformacije sa Akcijskim planom 2022-2024'' nezaobilazna u vremenu koje dolazi.

Ali je navedeno kako pojmove i potrebe u digitalizaciji ''ni danas ne razlikuje većina uposlenih u javnoj upravi''.

''Realizacija mjera iz Mape puta digitalne transformacije Grada Mostara definitivno vodi k povijesnim promjenama u poslovnom svijetu. Osim što će ubrzati i olakšati poslovanje, povećati transparentnost i efikasnost javne uprave, odnosno pomoći u sprečavanju korupcije, to će povećati prihode, uštede i doprinijeti većem zadovoljstvu korisnika, te uistinu biti generator razvoja ekonomije i inovativnosti, s direktnim posljedicama koje će se ogledati u rastu GDP-a'', navedeno je u digitalnoj transformaciji.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako je ovo prebitna tema.

''Moramo se uključiti u trendove u svijetu i moramo biti otvoreni i dostupni građanima'', rekao je Kordić.

''Potrebno je objediniti mjesto pristupa svim e-uslugama Gradske uprave Grada Mostara (one-stop shop), poput recimo izrade jedinstvenog mjesta na postojećoj web stranici Grada Mostara, a preko kojeg bi korisnici birali potrebnu e-uslugu, što trenutno jeste na određeni način započeto na postojećoj web stranici, ali nikada nije dovršeno. Grad nema bilo kakvu marketinšku strategiju ili plan za promociju preuzimanja digitalnih ili e- usluga u bilo kom smislu. Postoje veze do digitalnih usluga u području urbanizma i katastra koje je razvio viši nivo vlasti i koje mogu poslužiti građanima Mostara prilikom pokretanja odgovarajućih postupaka u Gradskoj upravi Grada Mostara'', navodi se u usvojenom dokumentu.

Kopirati
Drag cursor here to close