Ako nema dogovora...

Marić: 'Tražit ću od visokog predstavnika da nametne ono što smo potpisali'

Naveo je kako, ono što je bilo od velikog značaja jeste Statut Grada Mostara, te da mu je posebno žao što po drugi put ova točka nije dobila potrebnu većinu.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2023. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Današnju sjednicu smatram uspješnom'', rekao je to Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostar novinarima na konferenciji za medije.

Istaknuo je kako su na 37. sjednici Gradskog vijeća usvojili nekoliko jako bitnih Regulacijskih planova za Grad Mostar, koji omogućavaju brži razvoj i ulaganje u grad.

Ozbiljni investitori

''Za neke od planova već imamo potencijalne ozbiljne investitore koji su već kupili određena zemljišta ili objekte gdje će se raditi po ovim usvojenim regulacijskim planovima. To se odnosi na ovaj Centralne zone, zgrada Razvitka do Fejićeve ulice i ovaj drugi dio Tekija, dio Fabrike duhana te treći dio Rondoa'', rekao je Marić.

Naveo je kako, ono što je bilo od velikog značaja jeste Statut Grada Mostara, te da mu je posebno žao što po drugi put ova točka nije dobila potrebnu većinu.

''Ja sam obvezan izvijestiti međunarodnu zajednicu i sve potpisnike ovog sporazuma da Statut nije usvojen i očekujem pomoć od njih i veći angažman kako bi Statut usvojili i naredne izbore 2024. godine proveli u skladu sa zakonom. Tražit ću da se više angažiraju kako bi se ovaj Sporazum u potpunosti usvojio te ću od visokog predstavnika tražiti, ako nema dogovora, da nametne ono što smo potpisali'', rekao je.

Dodao je kako je usvojena i Odluka o adresnom sustavu Grada Mostara i označavanju naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima je kao i Odluka o davanju suglasnosti na pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara.

Gradska blagajna

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić istaknuo je kako su ova tri usvojena Regulacijska plana jako bitna te da sada slijedi izdavanje dozvola, te se nada da će brzo vidjeti aktivnosti što znači punjenje gradske blagajne kako bi i dalje mogli nastaviti krucijalne projekte za Mostar.

''Idemo nastaviti dalje ovako. Dobro je da smo prevladali nesuglasice koje možda i nisu bile toliko bitne i da idemo u jednom pozitivnom smjeru'', rekao je Kordić.

Na upit o neusvajanju Statuta Grada Mostara, Kordić je istaknuo kako je njegov stav od početka vrlo jasan.

''Propagiram da se u redovnoj proceduri u Gradskom vijeću donese. Jasno je vidljivo da dokument koji je potpisan, kao sastavni dio Mostarskog sporazuma, ima izvjesne manjkavosti, i ne vidim nikakav razloga da ne raspravljamo o njemu i da ga u redovnoj proceduri donesemo. Volio bih vidjeti Statut Mostara što prije, kad će to biti je ipak na vijećnicima'', rekao je.

Podsjećamo, Odluka o Statutu Grada Mostara nije usvojena na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostar, što se, kako je naveo predsjedatelj te velik broj gradskih vijećnika i očekivalo.

Kopirati
Drag cursor here to close