O svemu...

Kordić o Predsjedništvu: Nije bilo nikakvih razgovora

Govoreći o urbanizmu u Gradu, budući da je načelnica odjela prešla u JP Elektroprivreda HZ HB, Kordić je rekao kako urbanizam nije obezglavljen.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2022. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na tu temu nije bilo nikakvih razgovora, i to su samo špekulacije'', odgovorio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić na upit o nagađanjima da bi mogao biti kandidiran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

''Ja sam sto posto fokusiran na ovaj posao ovdje i to će tako i biti'', rekao je Kordić.

Govoreći o urbanizmu u Gradu, budući da je načelnica odjela prešla u JP Elektroprivreda HZ HB, Kordić je rekao kako urbanizam nije obezglavljen.

''Funkciju načelnika urbanizma obavlja gospodin Sesar (Tiho, op.a.) i urbanizam funkcionira i radi, gospođa Deronjić (Marina, op.a.) je prekinula radni odnos s Gradskom upravom i nemam dodatnih komentara'', rekao je.

Govoreći o najavljenom povežćanju plaća, iako se, kako smo pisali radi o usklađivanju sa zakonom, Kordić je rekao kako je ''ekonomska situacija teška''.

''Opterećena je problemima u svijetu, cijene rastu prema gore, a mi moramo razmišljati o svim građanima, pa i o djelatnicima Gradske uprave. Danas ide odluka o usklađivanju koja će ispraviti anomalije zbog čega smo bili u sudskom sporu sa djelatnicima. Pričali smo sa sindikatima, idemo sa povišicom, s obzirom da smo očekivali povećan rast prihoda ostavili smo otvorenu temu da pred kraj godine razgovaramo o dodatnom povećanju, ali to je živa materija, ali volja gradske uprave je da pomognemo gradskim djelatnicima i svima ostalima. Informacija je otišla krivo u medije, radi se i u usklađivanju i povećanju plaća. Isti je koeficijent ispravljanja i povećanja, pa se medijima potkralo kao jedno, bilo je i zlonamjernih komentara da je bilo samo usklađivanje, a ne povećanje, što nije točno'', rekao je Kordić.

Kaže kako se radi se o ispravci greške svih godina od 5 posto i povećanja od 5 posto do pregovora do 30. rujna.

''Nismo znali koliki će biti prihod u proračunu, kada ćemo razgovarati dalje sa sindikatima, čiji rad ću pohvaliti zbog konstruktivnih razgovora'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close