Sjednica GV Grada Mostara

Vijećnička pitanja: Od novčane potpore za djecu do srušenog spomenika pred Vijećnicom

U mostarskoj gradskoj vijećnici održava se četvrta redovna sjednica Gradskog Vijeća
Vijesti / Flash | 15. 04. 2021. u 10:59 Bljesak.info
4. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara vijećnici su počeli s iznošenjem inicijativa gradonačelniku Mariu Kordiću pa su tako, između ostaloga, predložili neophodno postavljenje prepreka u svrhu zaštite pješaka i zelenih površina kao i inicijativu za poboljšanje demografske politike - predloženo je da Grad za svako sljedeće rođeno dijete poveća novčanu potporu.

Jedan od zanimljivih vijećničkih inicijativa je svakako Prijedlog gradonačelniku da se obilježe sva službena vozila. 

Vijećnik Slaven Bevanda u svojoj inicijativi zatražio je status i stanje nekretnina izvan teritorija Grada Mostara jer, kako kaže ima saznanja da Mostar ima nekretnine i u drugim državama.

Njegovo drugo pitanje odnosi se na nedefinirani status deponije u MZ Kruševo, Sretnice, zatražio je informaciju o tome jesu li institucije vršile inspekcijski nadzor, i jesu li upoznati sa statusom deponije na općini Čitluk, jer deponija je jednim dijelom i na području grada.

Vijećnica Vesna Šunjić zatražila je da joj se dostave informacije o pristupačnosti škola osobama invaliditetima kao i pristup učionicama.

Vijećnica Irma Baralija, pokrenula je pitanje o srušenom spomeniku koji se nalazi u dvorištu Vijećnice kako i pitanje vezano za Narodno pozorište Mostar. Zatražila je informaciju o tome ima li spomenik dozvolu za postavljanje i koji je plan, ostaviti da bude srušen u dvorištu ili kako je istaknula je plan pokazati zrelost i biti vijeće koje gradi.

Baralija je također postavila i pitanje vezano za jučerašnji događaj vezan za Narodno pozorište Mostar. Zatražila informaciju o tome koliko Grad izdvaja i kojim odjelima se Šefica računovodstva Narodnog pozorišta u Mostaru Aldijana Šteta obraćala i kakva je poveznica oko pozorišta i poljoprivredne tvrtke.

Vijećnica Boška Ćavar tijekom svog izlaganja upozorila je gradonačelnika i  prisutne vijećnike kako još nije uvijek nije dobila odgovor na ranije postavljeno pitanje zatrpavanju o rupu u Ulici kneza Domagoja, a odnosi se o točnom datumu zatrpavanja sporne rupe.

Ćavar je od gradonačelnika zatražila da joj se odgovori na pitanje o tome što Mostar radi po pitanju korone za građane, te kakav je odnos prema starijima od 65 godina.

Predsjedavajući gradskog vijeća Salem Marić i pojedini vijećnici napustili su sjednicu zbog zakazanog obilježavanja manifestacije Dana Armije BiH.

Pojedini vijećnici su istaknuli kako su potpuno nezadovoljni odgovorima koje dobivaju iz gradskih odjela, odgovori su po njihovom mišljenju demagoški, bez konkretnog odgovora na postavljeno pitanje i bez potpisa osobe koja je odgovorila.

Trenutno je stanka do 11. 30 sati.

U mostarskoj gradskoj vijećnici održava se četvrta redovna sjednica Gradskog Vijeća na kojoj će se pred vijećnicima naći Prijedlog o Proračunu Grada Mostara za 2021. godinu.

Na dnevnom redu naći će se i teme o rekonstrukciji i izgradnji novoproglašenog magistralnog pravca kroz Grad, prijenosu prava korištenja na nekretninama na lokaciji nekadašnje kasarne ''Južni logor'', ali i o utvrđivanju liste gospodarskih društava prema kojima ovlasti i obveze vlasnika po osnovu državnog kapitala vrše organi Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close