Čekajući bazen

Kordić čestitao Lani: Ponovno si nas sve učinila ponosnima

"Velike čestitke našoj Mostarki Lani Pudar i cijelom timu na osvojenoj zlatnoj medalji u utrci 200 metara delfin na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu", istaknuo je Kordić.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2023. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić čestitao je sjajnoj plivačici Lani Pudar na još jednom velikom uspjehu.

Čestitka

"Velike čestitke našoj Mostarki Lani Pudar i cijelom timu na osvojenoj zlatnoj medalji u utrci 200 metara delfin na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

Ponovno si nas sve učinila ponosnima i na najbolji način promovirala naš Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Lana ti si primjer kako se napornim radom i velikim odricanjima mogu postići vrhunski rezultati i tvoj sportski put najbolja je motivacija za sve talentirane sportaše u BiH da nastave raditi na ostvarenju svojih snova", poručio je gradonačelnik Kordić.

Bez bazena 

Podsjetimo, Lana Pudar, ali i brojni drugi sportaši godinama čekaju na izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru. 

U ožujku ove godine predstavljen je izgled budućeg bazena, a Vlada FBiH izdvojila je dodatnih 8.000.000 KM za njegovu gradnju. Radovi su bili najavljeni za početak ljeta. 

''Sramota me njihove sramote'', rekao je za Bljesak.info u lipnju trener Lane Pudar Damir Đedović kritizirajući Grad Mostar zbog odugovlačenja radova na olimpijskog bazena u Mostaru koji su prema najavama trebali početi početkom lipnja.

Kazao je kako je imao pozive iz Kompanije Ytong BiH, koja je donirala ranije materijal za izgradnju dvorane, provjeravajući do koje faze su došli radovi, koji nisu ni počeli.

''Lana i ja jutros smo rano ujutro, oko 4 sata krenuli na trening u Trebinje, evo upravo smo se sada vratili. Radovi su trebali početi početkom lipnja. Zovu me iz Kompanija Ytong BiH i pitaju zašto radovi nisu počeli. Razočaran sam ovim odugovlačenjem'', kazao je tada Đedović. 

Radovi na čekanju

Podsjetimo, kompanija Ytong BiH ranije je obznanila javnosti kako će u cijelosti donirati građevinski materijal za izvođenje zidarskih radova na mostarskom olimpijskom bazenu.

Ugovor su potpisali mostarski gradonačelnik Mario Kordić i direktor prodaje kompanije Ytong BH Jasmin Huremović.

Kontaktirali smo i kompaniju Ytong koja je rekla kako su u stalnom kontaktu s Gradom, no nisu ništa više htjeli komentirati. Inače, izgled budućeg olimpijskog bazena u Mostaru predstavljen je krajem ožujka u Sportskom savezu Grada Mostara.

Grad Mostar je u lipnju objavio kako je dobio glavni projekt Olimpijskog bazena i sada slijedi njegova revizija, potvrdio je Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru u čijoj nadležnosti je i projekt izgradnje bazena.

Arhitekt na projektu izgradnje bazena Edin Duraković, za Bljesak.info je rekao kako su oni ispoštovali sve rokove, no da se natječaj mogao raspisati i ranije. 

Dva mjeseca

Na pitanje kada će se nešto konkretno moći vidjeti na terenu, Duraković je kazao da očekuje to tek za dva mjeseca. '

'Na terenu konkretno će se vidjeti možda za dva mjeseca. Ako je tender raspisan 1. lipnja, mjesec dana je rok za prijavu to je 1. srpnja, onda ide procedura odabira najpovoljnijeg izvođača, rok žalbe, potpis ugovora i kreću radovi'', kazao je. 

S druge strane, izmještanje objekata na samoj lokaciji ne ide planiranom dinamikom. Trenutno se radi o dva objekta, koji moraju biti uklonjeni za nesmetano izvođenje radova na prvoj fazi, a jedan od njih je trafo-stanica.

Inače, na cjelokupnom prostoru budućeg bazena prema dosadašnjim informacijama planirano je uklanjanje najmanje 10 objekata.

Kopirati
Drag cursor here to close