Priopćenje

Koordinacija udruga HVO: Bošnjačka politika radikalno narušava Ustav BiH

''Jasno izražena tendencija bošnjačke politike usmjerena u težnje da Federaciju Bosne i Hercegovine pretvori u bošnjačku cjelinu''.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2022. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jasno treba upozoriti da je dogovor oko izbornih reformi izostao zbog opstruiranja bošnjačke politike kojom ukazuje posljednja izjava Bakira Izetbegovića - SDA, koji ne samo da odbija dogovore, nego vrlo radikalno narušava Daytonski sporazum, odnosno Ustav Bosne i Hercegovine, a osnovni cilj je dokidanje konstitutivnost naroda'', stoji u priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga HVO.

''Upozoravamo na nikada teže i neizvjesnije stanje koje je prouzrokovano pandemijom, ratom u Ukrajini i zastojem u pregovorima oko izbornog zakona, kojim je potrebno poštivati i uvažavati sve narode i građane u Bosni i Hercegovini'', dodaju u priopćenju.

Ističu kako je ''jasno izražena tendencija bošnjačke politike usmjerena u težnje da Federaciju Bosne i Hercegovine pretvori u bošnjačku cjelinu, što narušava suživot a što je oduvijek bila osnova opstanka Bosne i Hercegovine''.

''Stoga smo iznenađeni pozivanjem armijskih udruga da zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, u kojoj će nam i dalje drugi birati Komšića i njemu slične marionete da predstavljaju Hrvate, je više nego licemjerno'', ističu ispred Udruženja, te dodaju kako se ''pravi suživot i suvremena BiH se gradi potpunim uvažavanjem sloboda i prava sva tri naroda, a posebno Hrvatskog kao najmalobrojnijeg i svih njenih građana''.

''Stoga, dajemo punu potporu predsjedniku Draganu Čoviću i pregovaračkom tijelu Hrvatskog narodnog sabora da ustraju u iznalaženju najboljih modela ustroja države, koristeći se europskim iskustvima nama sličnih višenacionalnih država, i pritom u cijelosti zaštite svoj narod''. 

''Uvjereni da ćemo konačno ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda želimo svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane čestitati 30. obljetnicu osnutka. S pijetetom prisjećajući se svih naših poginulih branitelja, zahvalni za njihovu nemjerljivu žrtvu za našu slobodu, prisjećamo se dana ponosa i slave koje nam je HVO omogućio'', zaključili su u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close