Budući i bivši partneri

Konaković obećao procesuirati svaku marku

Konaković kaže kako nikada nije dvojio u legalnost i legitimnost Željka Komšića u Predsjedništvu.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2022. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za mene je važno, po mom sudu, da nemamo problem u odnosima Hrvata i Bošnjaka, nego dvije stožerne stranke. Naša je namjera u vlasti jednako se odnositi prema svim dijelovima zemlje'', rekao je u intervjuu za Večernji list Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, za kojeg ova novina navodi da je ''jedan od rijetkih političara u BiH koji ono što dogovore i potpišu ispune do kraja''.

Nije fer

Konaković kaže kako nikada nije dvojio u legalnost i legitimnost Željka Komšića u Predsjedništvu.

''Ali sam u više navrata govorio da nije fer kršiti dogovore koji postoje od Daytona naovamo. Bez obzira na njihov stav oko tih procedura, Hrvati trebaju poštovati državu BiH i sve njezine simbole. Oni mogu imati stav o Komšiću, ali je pogreška ne doći u instituciju Predsjedništva BiH. Mi ćemo se truditi napraviti iskorak'', rekao je Konaković nazvavši to vrućom temom o kojoj se razgovaralo.

Kaže kako je rješenje ''neizravan izbor iz Parlamenta BiH, gdje svi mogu biti kandidati i biti birani''.

''Pri tome treba samo spriječiti mogućnost blokada izbora krovnog tijela države kroz zakonodavnu proceduru'', rekao je.

O koaliranju s HDZ-om BiH kaže da su ''neke stvari u BiH neizbježne''.

''Napose nakon izbornih rezultata koje je ostvario HDZ BiH u dva posljednja ciklusa, što ga čini nezaobilaznim'', rekao je čelnik NiP-a.

Rat sa SDA

Na pitanje vodi li osobni rat s Izetbegovićima, Konaković je rekao kako je način na koji su se razišli bio bolan.

''Točno smo detektirali kolika je to razina korupcije, koliko su interesi te stranke dominantni u odnosu na interese građana BiH. Postoji ta famozna poruka koju mi je Izetbegović poslao, a koju sam na njegov poziv i objavio. U toj poruci mi je rekao da mi ne može narod biti važniji od stranke. U tome je naša najveća razlika. Kada smo hrabro počeli iznositi istinu o SDA, ti su ljudi pokrenuli sve protiv nas. Oni su nas pokušali zaustaviti onako kako to režim radi. Ali mi se ne damo. Čvrsta smo i hrabra skupina'', rekao je.

Rekao je kako će se pozabaviti korupcijom.

''Jasno poručujem da ćemo tamo gdje dođemo na vlast pregledati sve što su radili. Nećemo se osvećivati, ali ćemo procesuirati svaku marku za koju je oštećena država BiH. Za mene su izdajnici jedino oni koji potkradaju BiH'', rekao je i dodao kako je američka administracija ''svjesna da SDA ovu zemlju vuče u ponor''.

Podsjećamo, Konaković je u Mostaru boravio u subotu kad se čelnik HDZ-a BiH, sastao s Miloradom Dodikom. Rekao je kako je razgovarao samo s Čovićem te da se ušlo u fotofiniš.

Kopirati
Drag cursor here to close