Antiustavno djelovanje

Komšić zbog zakona o imovini RS-a najavio apelaciju

Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS. Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena ap
Vijesti / Politika | 26. 12. 2022. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da nije kažnjen nego nagrađen za antiustavno djelovanje, predsjednik RS Milorad Dodik nastavlja sa podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, ocijenio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u vezi sa sutrašnjim razmatranjem novog prijedloga zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Apelacija

"Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS. Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena apelacija Ustavnom sudu", najavio je Komšić.

Antiustavno djelovanje

Kako kaže, Dodik očito forsira i nada se tome "da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom".

"Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašenjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine RS-a. Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio ne očekujem da poduzmu bilo šta", Zaključio je Komšić, priopćeno  je iz njegovog kabineta.

Kopirati
Drag cursor here to close