Ma hajte, molim vas

Komšić se stidi

Komšić je rekao da se kao pripadnik Armije BiH stidi zbog stradanja Hrvata u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2020. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na današnji dan, prije 27 godina, u Grabovici je počinjen ratni zločin protiv 33 ljudi. Kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, stidim se onih koji su počinili ovaj zločin, znajući koliko je pravedna i časna bila borba naše Armije RbiH'', rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Poručio je da žrtve ovog zločina ne smiju biti zaboravljene.

Zločin u Grabovici dogodio se u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine.

U vojnoj akciji "Neretva 93" pripadnici Armije RBiH ubili su 33 civila, među kojima je najmlađa Mladenka Zadro imala samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina.

Za ovaj ratni zločin su osuđena dva vojnika Armije BiH. U rujnu 2007. su još su tri Bošnjaka, pripadnika Armije BiH nepravomoćno osuđena za ovaj ratni zločin. Nitko od visokih dužnosnika Armije BiH još nije odgovarao za ovaj zločin.

Naime, za zločin u Grabovici do sada su na domaćim sudovima osuđena petorica bivših pripadnika Armije BiH, ali samo za pojedinačne zločine ubojstva, ne i za ratne zločine. Enesa Šakraka je Županijski sud u Sarajevu osudio na 10 godina zbog ubojstva Ljubice i Mladenke Zadro, a Mustafu Hotu na 9 godina zbog ubojstva Pere i Dragice Marić. Županijski sud u Mostaru osudio je na po 13 godina Nihada Vlahovljaka, Harisa Rajkića i Seada Karagića zbog ubojstva troje članova obitelji Zadro i to Ivana, Matije i Mladena. Dakle, optuženi su odgovarali samo za zločine nad pojedincima.

Kopirati
Drag cursor here to close