Zakon o nepokretnoj imovini RS

Komšić poručio Schmidtu: Ako nemaš hrabrosti, odstupi s pozicije

''Ovo je već treći put da se suprotno odlukama Ustavnog suda BiH i suprotno mišljenju Ureda visokog predstavnika (OHR) proglašavaju antiustavni zakoni''.
Vijesti / Politika | 07. 04. 2022. u 17:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je u četvrtak visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta da van snage stavi neustavni zakon o nepokretnoj imovini koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske (NSRS).

''Ovo je već treći put da se suprotno odlukama Ustavnog suda BiH i suprotno mišljenju Ureda visokog predstavnika (OHR) proglašavaju antiustavni zakoni. Ako visoki predstavnik nema hrabrosti da antiustavne zakone stavi van snage, onda neka odstupi s pozicije'', pozvao ga je Komšić.

Neustavni zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske ranije je usvojila Narodna skupština RS-a, a u četvrtak ga je potpisala predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović.

Schmidt je kazao da neustavni zakon o nepokretnoj imovini, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) ne utiče na pravosnažnost zabrane raspolaganja državnom imovinom i samim tim ne mijenja postojeće zakonsko stanje, dodajući da se on ipak mora odmah staviti van snage.

Kopirati
Drag cursor here to close