Oštra poruka

Veleposlanstvo Ruske Federacije o Schmidtu: Osoba koja zapravo ne postoji

“Što se tiče izjave državljanina Njemačke Christiana Schmida to veleposlaniku Rusije u BiH koji je navodno 'malo utihnuo', podsjetit ćemo na sljedeće.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2022. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH je na svom Facebook profilu objavila priopćenje u kojem negiraju ulogu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

“Što se tiče izjave državljanina Njemačke Christiana Schmida to veleposlaniku Rusije u BiH koji je navodno 'malo utihnuo', podsjetit ćemo na sljedeće.

Ne smatramo potrebnim komentirati pokušaje osobe koja, zapravo, ne postoji u funkciji koju imaginira da ima. Štoviše, u suštini nema ništa komentirati, jer je praktični rezultat nula bodova.” stoji u objavi veleposlanstva.

Nagalsili su kako ne priznaju imenovanje Schmidta na poziciju visokog predstavnika.

“Ponovo potvrđujemo da Christian Schmid koji je imenovan bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN-a i suglasnosti svih naroda u BiH, ne može se smatrati visokim predstavnikom. Dakle, njegov očekivani 'izvještaj' nije ništa drugo nego mišljenje privatne osobe.” stoji u objavi.

Podsjetimo, ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov tijekom svojih javnih istupa davao je izjave koje su šokirale domaću, ali i regionalnu javnost. Kalabuhov je čak zaprijetio BiH da bi mogla trpjeti posljedice ukoliko uđe u NATO. Od početka mandata visokog predstavnika Rusija ne priznaje njegovu legitimnost. Imenovanje visokog predstavnika Schmidta ne priznaje ni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close