Obraćanje

Komšić kaže da je bio pozitivan u kampanji i da HDZ gubi svaki argument

Rekao je da je u kampanji bila ''pozitivna atmosfera'' i da nisu željeli biti prljavi prema bilo kome od političkih protivnika.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ je izgubio svaki argument da bilo kome prigovara na osnovu legitimiteta'', rekao je Željko Komšić koji je dva put u svojem stožeru predstavljen kao aktualni i novi član Predsjedništva BiH.

''Čestitam izbornim pobjednicima. Sad je jasno otprilike kako će izgledati i vlast sudeći po strukturi izabranih u parlamente'', rekao je Komšić čestitavši članovima DF-a.

Rekao je da je u kampanji bila ''pozitivna atmosfera'' i da nisu željeli biti prljavi prema bilo kome od političkih protivnika.

''Ono što smo imali prilike vidjeti u kampanji je izuzetno pozitivna atmosfera. Organizirali smo je na način da ne budemo bahati, grubi ili prljavi. Imali smo svoju ideju iza koje smo stali i ljudi su se potrudili i prihvatili ideju stranke. Rezultat je takav kakav je. Ono što dosad imamo, izgleda dobro. Nama je bilo bitno da DF kao stranka ostane na svim nivoima vlasti u BiH i to će se dogoditi. U svakom slučaju, čudna kampanja. Možda su nekom čudni rezultati'', rekao je.

Rekao je ''se može pričati o velikoj promjeni na političkoj sceni u BiH'' te da je razgovarao s visokim predstavnikom u BiH.

''Obrazložio mi je sve, a rekao sam mu da je vrlo važno da nema diskriminacije. Koliko sam mogao, vrlo površno shvatiti, čini mi se da je njegova odluka neka vrsta balansa kako bi se izbjegle manipulacije s etničkim opredjeljenjima ali isto tako da se ta odluka tiče i ubrzanja procesa pri formiranju vlasti. Očekuje da predsjednik Federacije ispuni svoj dio dogovora, vidjet ćemo šta će se tu događati'', rekao je.

Video: Komšić: Promjene, mada ne radikalne, na političkoj sceni Bosne i Hercegovine

''Čak ni glasači HDZ-a nisu glasali za HDZ'', kazao je Komšić.

''Kada govorimo o broju glasova, kako za Krišto, tako za Bećirovića, onda bi čovjek mogao reći dobrodošli u građansku državu'', rekao je.

''Ali svi znamo da to nije tako i da je riječ o potezu, ne znam od koga dirigiranih, pretpostavljam da je riječ o HDZ-u ili HNS-u, o jednoj vrsti osvete ili revanša Izetbegoviću. Tako to meni izgleda. Ako je to točno, onda je HDZ izgubio svaki argument da bilo kome prigovara na račun legitimiteta i sličnog'', rekao je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close