Ivan Pepić

Komšić je izoliran i nekoristan i vodi u dublju krizu

Presuda Ljubić nije u potpunosti provedena, jer će pripadnici jednog konstitutivnog naroda i dalje moći utjecati na izbor predstavnika drugih konstitutivnih naroda.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politolog sa sveučilišta u Ženevi Ivan Pepić kaže da je Željko Komšić faktor koji će dovesti do daljnje nestabilnosti u odnosima između Hrvata i Bošnjaka.

Govoreći za Al Jazzeru Pepić kaže kako Schmidtova odluka ne znači da je presuda Ljubić u potpunosti provedena, jer će pripadnici jednog konstitutivnog naroda i dalje moći utjecati na izbor predstavnika drugih konstitutivnih naroda.

Kaže da je odluka nepotpuna i da će izazvati polemike kada je u pitanju Daytonski sporazum i zaštita vitalnog nacionalnog interesa.

Pepić kaže da će izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine otvoriti još dublju krizu, “pogotovo zbog najave da će s bošnjačkim članom Predsjedništva blokirati imenovanje mandatara Vijeća ministara, koji ovaj put dolazi iz reda hrvatskog naroda”.

''Komšić je već najavio da će to blokirati, i to će otvoriti još dublju krizu i za vidjeti je kako će ona biti riješena… Danas je Komšić izoliran i nekoristan za građansku priču koju on promovira i on je faktor koji će dovesti do daljnje nestabilnosti u odnosima između Hrvata i Bošnjaka'', rekao je za Al Jazeeru Pepić.

Kopirati
Drag cursor here to close