Susret

Komšić i Bećirović sa Schmidtom: Važni tjedni pred nama

OHR ima važnu ulogu da bude u funkciji izgradnje demokratske i pravne države koja ubrzanim koracima ide ka EU.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2022. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović primili visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta

Razgovarano je o reformama na euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, a posebno u kontekstu preporuke Europskog povjerenstva o dodjeljivanju kandidatskog statusa BiH, što je i podstrek vlastima u Bosni i Hercegovini za daljnji angažman u postizanju reformi.

Kako je rečeno, pred Bosnom i Hercegovinom su važni tjedni, sastanci na visokoj razini sa EU tijelima i očekivanja su da se donesu pozitivne odluke za put Bosne i Hercegovine ka EU, koje će i građanima biti ohrabrenje da je europska perspektiva moguća.

OHR ima važnu ulogu da bude u funkciji izgradnje demokratske i pravne države koja ubrzanim koracima ide ka EU. Dodano je da se standardi u poštivanju demokracije u EU trebaju primjenjivati i u Bosni i Hercegovini, imajući u vidu pozitivne poruke i preporuke za kandidatski status Bosne i Hercegovine.

Visoki predstavnik za BiH Schmidt je poželio uspješan mandat članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i iskazao očekivanje da će suradnja sa OHR-om biti tema narednih susreta, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close