Početkom prosinca

Schmidt će ipak biti saslušan u Odboru za vanjske poslove EP

Visoki predstavnik treba, po zahtjevu EU parlamentaraca, odgovarati na pitanja zastupnika o zadnjem korištenju Bonskih ovlasti kada je u izbornoj noći 2. listopada nametnuo promjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Ustava FBiH.
Vijesti / Politika | 24. 11. 2022. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt otkazao je svoje pojavljivanje pred Odborom za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta 30. novembra.

No, čini se da će se Schmidt ipak obratiti u Odboru za vanjske poslove, ali nekog drugog dana, javlja N1.

Iz OHR-a su za agenciju Patria kazali da 30. studeni nikada nije ni bio potvrđen.

''Visoki predstavnik Christian Schmidt je sa predsjedavajućim Davidom McAllisterom razgovarao o obraćanju AFET-u, kao što je činio i ranije s obzirom na to da se visoki predstavnik Schmidt već obraćao ovoj instituciji. Trenutno se radi na utvrđivanju termina. Datum 30. studeni je bio jedna od razmatranih opcija, ali nikada službeno potvrđena'', kazali su iz OHR-a.

Visoki predstavnik treba, po zahtjevu EU parlamentaraca, odgovarati na pitanja zastupnika o zadnjem korištenju Bonskih ovlasti kada je u izbornoj noći 2. listopada nametnuo promjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Ustava entiteta Federacije BiH u kojima je, između ostalog, povećao broj izaslanika u Domu naroda Federacije BiH.

Tineke Strik, eurozastupnica ranije je objavila da je Schmidt prihvatio da dođe pred AFET.

Nakon što su brojni zastupnici ove europske institucije oštro osudili njegovo nametanje izmjena Izbornog zakona i Ustava entiteta Federacije BiH, dogovoreno je njegovo saslušanje pred zastupnicima Europskog parlamenta.

Kopirati
Drag cursor here to close