Optužbe za izborne krađe u Mostaru

Kljako Radončiću: Informacije odnesi na Tužiteljstvo

''Pročitao sam reakciju gospodina Radončića i ovim putem mu želim poručiti da nisam i nikada neću pristati na pritiske'' rekao je Kljako
Vijesti / Politika | 25. 02. 2021. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića da će izbaciti Anela Kljaku iz stranke zbog prevara i krađe glasova na lokalnim izborima u Mostaru, reagirao je i Kljako.

Klajko je povzvao Radončića da informacije koje ima odnese na tužiteljstvo i dokaže ih na sudu.

''Pročitao sam reakciju gospodina Radončića i ovim putem mu želim poručiti da nisam i nikada neću pristati na pritiske. Za mene je dr. Guzin jedini ispravni izbor za gradonačelnika Mostara, "što su i prepoznali građani na izborima", rekao je Kljako.

Dodaje da cijeni da je u političkom habitusu jako važno imati i iznositi svoj stav. U ovom slučaju Mostar i njegovi građani su ispred uskih partikularnih interesa, smatra Kljako.

''Što se tiče kvalifikacija koje iznosi u medijima da sam dopisivao sebi glasova, pozivam ga javno, da sve te informacije odnese u nadležno tužilaštvo. Te će tvrdnje trebati dokazati na Sudu", zaključio je Kljako.

Podsjetimo, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prijevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno krađe glasova. Zanimljivo je da je Radončić također kazao da će od SDA tražiti da izbace Salema Marića.

Kljako je šef Županijskog odbora SBB-a Mostar. Salem Marić je predsjednik GO SDA Mostar i novi predsjednika Gradskog vijeća Mostara. Krali su jedni od drugih, ali su krali i unutar pojedinih lista, rekao je Radončić.

''Ja ću sve učiniti da kao predsjednik stranke isključim gospodina Kljaku iz SBB-a, ali ću moliti i gospodina Izetbegovića da i SDA isključi gospodina Marića (op.a Salema), jer su oni to zajednički radili na štetu trećih'', kaže Radončić gostujući u emisiji Telering RTRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close