Sjednica Parlamenta FBiH

Karamatić tražio prekid sjednice da navija za Zrinjski sa slobodnog teritorija

''Tražim prekid sjednice kako bismo mi koji ćemo navijati za Zrinjski uspjeli doći na slobodan teritoriji da možemo navijati za klub", rekao je Karamatić.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2023. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Mario Karamatić izazvao je burnu raspravu u Zastupničkom domu Parlamenta BiH svojom diskusijom za koju su mnogi rekli da predstavlja govor mržnje.

Karamatić je svoju diskusiju počeo konstatacijom da politika ipak nije najvažnija sporedna stvar na svijetu, nego je to nogomet.

"Prvak Bosne i Hercegovine danas igra kvalifikacije za Ligu prvaka pa bih ja predložio da ovu sjednicu prekinemo kako bi se navijači Slovana iz Bratislave stigli pripremiti i kako bismo mi koji ćemo navijati za Zrinjski uspjeli doći na slobodnu teritoriju da možemo navijati za klub", rekao je Karamatić.

To znači, nastavio je, da dođu izvan Kantona Sarajevo "na područje gdje se navija za prvaka Bosne i Hercegovine", u HNŽ, ZDŽ, Središnju Bosnu, čak i tuzlansku regiju, pa čak i Republiku Srpsku.

"Na području Kantona Sarajevo nemamo sigurnosnih uvjeta", zaključio je Karamatić nakon čega je njegovo izlaganje prekinuto.

Ovo je izazvalo mnogo reakcija kako u samoj dvorani, tako i na društvenim mrežama.

Jedan od zastupnika koji su reagirali je Mirsad Zaimović koji je rekao da je Karamatić prešao sve granice. Zaimović je zatražio od Etičke komisije da reagira po ovom pitanju.

"Od parlamentarne većine tražim da Karamatića urazumi i da ne širi govor mržnje u parlamentu na ovako perfidan način na koji je to pokušao uraditi u malopređašnjoj diskusiji", naglasio je Zaimović.

Kopirati
Drag cursor here to close