Predsjednik HSS-a

VIDEO| Karamatić: Čovićev optimizam nije zarazan, ne navijam za nogometnu reprezentaciju BiH

"Najsretniji bih bio da nikada nijedan visoki predstavnik nije intervenirao. Oni sve do sada što su uradili, svaka njihov intervencija generirala je neku krizu u Bosni i Hercegovini", rekao je Karamatić.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2023. u 06:51 Bljesak.info / N1

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i zastupnik koalicije okupljene oko HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kazao je za N1 da bi po zakonima i Ustavu BiH vlast u ovom entitetu trebali činiti SDA, HDZ BiH i SDP".

"Neka se sastavi nova koalicija" 

Komentirajući navode Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, da će Vlada Federacije biti formirana do 6. travnja, Karamatić ističe kako je to poprilično kompleksno pitanje.

"Optimizam gospodina Čovića i nije tako zarazan. Da budemo pošteni do kraja, Federacija još uvijek nije u blokadi. Što se tiče Lende (SDA), možda on promijeni mišljenje, možda interveniše Schmidt ili se sastavi nova koalicija", kaže Karamatić.

"Vlast trebaju činiti SDA, HDZ i SDP" 

Dodaje i kako nije problem u SDA, nego u gubitku povjerenja.

"Izetbegović se javno hvali kako je nama lagao u HNS-u i vrlo je teško nakon toga izgraditi povjerenje. Ova koalicija funkcioniše i nema razloga da tražimo novog partnera. Iako bih ja lično bio najsretniji, matematika i zakoni tako kažu, da bi okosnicu vlasti trebali činiti SDA, HDZ i SDP. Još kad bi tu bile ostale stranke 'Trojke' onda bi imali komotnu većinu da izmijenimo Ustav i Izborni zakon", rekao je Karamatić.

Ostatak pogledajte u videu:

Kopirati
Drag cursor here to close