''Hej, samo da mi je...''

Kako je Dodik proslavio brojanje SIP-a

Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) potvrdilo je u četvrtak rezultate izbora za predsjednika i dva dopredsjednika Republike Srpske
Vijesti / Politika | 28. 10. 2022. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je noć kad slavimo pobjedu svih nas'', objavio je Milorad Dodik na svom Twitter profilu uz video slave.

Podsjetimo, središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) potvrdilo je u četvrtak rezultate izbora za predsjednika i dva dopredsjednika Republike Srpske, provedenih 2. listopada, po kojima je najviše glasova dobio Milorad Dodik, dok je dopredsjednik entiteta iz reda Hrvata postao Davor Pranjić, kandidat HDZ BiH.

Nakon kontrolnog prebrojavanja svih glasačkih listića s više od 2200 biračkih mjesta s teritorija RS utvrđeno je kako je Dodik dobio većinsko povjerenje birača i pobijedio kandidatkinju oporbe Jelenu Trivić.

Iako je PDP u izbornoj noći proglasio i proslavio pobjedu dva sata oko ponoći Milorad Dodik rekao je kako je on pobjednik. Potom je Središnje izborno povjerenstvo nakon brojnih prijava neregularnosti odlučilo ponovno brojati glasove za Predsjednika RS-a.

Istodobno opozicija je prosvjedima u Banja Luci željea skrenuti pozornost na izborne krađe, a Dodikov SNSD organizirao je miting ''Otadžbina zove'' na kojem je pozivao da se vrati Ustav.

Inače. Dodik je u protekle četiri godine bio član Predsjedništva BiH, a prije toga je u dva mandata bio predsjednik RS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close