Komšić protiv skupa

Kad je Erdogan dobrodošao?

Iz ove stranke poručuju da su predsjednik Turske, kao i lideri drugih prijateljskih zemalja u svakoj drugačijoj situaciji "dobrodošli i dragi gosti u BiH".
Vijesti / Politika | 07. 05. 2018. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politički skupovi stranih političkih ličnosti ne mogu se održavati na teritoriji BiH bez pozitivne odluke institucija BiH, pa tako i predizborni miting turske Stranke pravde i razvoja i Recepa Tayyipa Erdogana, objavljeno je iz Demokratske fronte.

Povodom najave održavanja predizbornog mitinga AK stranke i posjete njezinog lidera Erdogana Sarajevu, DF ističe da je BiH suverena i takva treba ostati, te da ima svoje institucije koje su prema Ustavu zadužene za vođenje vanjske politike.

DF smatra kako institucije BiH moraju donijeti odluku hoće li dozvoliti eventualno održavanje predizbornog mitinga stranke AK i Erdogana koji se najavljuje za 20. svibnja u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

"Zbog silnih medijskih 'nagađanja' smatramo da javnost u BiH i građani Sarajeva moraju dobiti odgovore tko je organizator najavljenog predizbornog skupa i je li na navedenom skupu planirano sudjelovanje domaćih javnih ili političkih ličnosti", navodi se u priopćenju.

Iz ove stranke poručuju da su predsjednik Turske, kao i lideri drugih prijateljskih zemalja u svakoj drugačijoj situaciji "dobrodošli i dragi gosti u BiH".

Mediji su ranije objavili da bi 20. svibnja Erdogan u Sarajevu trebao održati predizborni skup Stranke pravde i razvoja kojem bi "prisustvovalo 10.000 Turaka koji žive u BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close