Bujrum

Dobro došao, sultane: Facebook grupa za Erdogana

Facebook grupa Podrška dolasku predsjednika Erdogana u Sarajevo pojavila se nakon što je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan za 20. svibanj najvio posjetu Sarajevu
Vijesti / Politika | 07. 05. 2018. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 "Bujrum, dobro došao u Bosnu", "Sultane Allah ti dao mudrost i zdravlje i dobro nam došao", neki su od komentara na Facebook stranici Podrška dolasku predsjednika Erdogana u Sarajevo

Facebook grupa Podrška dolasku predsjednika Erdogana u Sarajevo pojavila se nakon što je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan za 20. svibanj najvio posjetu Sarajevu, kako bi u glavnog gradu Bosne i Hercegovine održao veliki predizborni skup, prenosi Oslobođenje.

Nakon što su Austrija i Njemačka zabranile predizborne skupove za turskog predsjednika u svojim državama, skup u Sarajevu će, ako je suditi po reakcijama na najave na društvenim mrežama, obradovati građane BiH.

Naime, prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori najavljeni su za 24. lipnja 2018. godine, a Erdogan je izjavio da će ovi izbori biti prekretnica za Tursku.

Grupa na Facebooku postoji nepuna 24 sata, a već ima više od 900 sljedbenika.

''Bujrum, dobro došao u Bosnu, Sultane Allah ti dao mudrost i zdravlje i dobro nam došao Allah te sačuvao amin, 100 postotna podrška za Erdogana, neki su od komentara na Facebook stranici Podrška dolasku predsjednika Erdogana u Sarajevo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close