Još se ne zna

Još nema službene najave Erdoganovog dolaska na predizborni skup u Sarajevo

Turski mediji navode da se očekuje da će tada u Sarajevo na miting doći oko 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i iz drugih europskih zemalja.
Vijesti / Politika | 03. 05. 2018. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova BiH do danas nije zaprimilo bilo kakvu službenu informaciju o dolasku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u BiH, rekao je Srni načelnik Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH Nebojša Regoje povodom najavljenog predizbornog mitinga Partije pravde i razvoja (AK) u Sarajevu, prenosi Srna.

Regoje je rekao da će ovo ministarstvo, ukoliko dođe do službene informacije o dolasku turskog predsjednika u BiH, tu informaciju službeno dostaviti Predsjedništvu BiH.

"U skladu sa službenom procedurom, u slučaju da Ministarstvo zaprimi najavu dolaska šefa neke strane države, ono takvu najavu službeno dostavlja Predsjedništvu BiH čije su službe dalje nadležne za organizaciju posjete, izradu programa, protokolarne i sigurnosnu pripremu, te sve ostale aspekte", naveo je Regoje.

Napomenuo je da ovo ministarstvo nema nikakvog službenog ni proceduralnog aspekta rada u vezi sa registriranjem ili najavom održavanja javnih okupljanja, uključujući političke skupove u organizaciji i domaćih i stranih političkih subjekata.

Prema najavama turskih provladinih medija, Erdogan bi trebalo 20. svibnja u Sarajevu da održi veliki predizborni skup AK partije, i to nakon što su mu Njemačka i Austrija zabranile organiziranje političkih skupova u tim zemljama.

Turski mediji navode da se očekuje da će tada u Sarajevo na miting doći oko 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i iz drugih europskih zemalja.

U Turskoj se 24. lipnja održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori.

Kopirati
Drag cursor here to close