Komšić sa Yoonom Suk Yeolom

Južna Koreja planira otvoriti veleposlanstvo u BiH

Predsjednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol istaknuo je naročito zadovoljstvo održavanjem sastanka, koji je nazvao povijesnim.
Vijesti / Politika | 19. 09. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku sa predsjednikom Južne Koreje Yoonom Suk Yeolom.

Bilateralni sastanak između predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Južne Koreje ujedno je prvi sastanak dužnosnika dviju zemalja na najvišoj razini. Tijekom sastanka razgovarano je o odnosima dviju država.

Predsjednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol istaknuo je naročito zadovoljstvo održavanjem sastanka, koji je nazvao povijesnim. Yoon Suk Yeol je tijekom sastanka priopćio da Južna Koreja planira otvoriti veleposlanstvo u Sarajevu.

Predsjednik Južne Koreje zatražio je potporu Bosne i Hercegovine prigodom glasovanja u drugom krugu, a u svezi sa organizacijom Expo 2030. Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti sa različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unapređenje ekonomske suradnje, te suradnje u području edukacije, kulture i sporta.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je u službeni posjet Bosni i Hercegovini predsjednika Južne Koreje.

Kopirati
Drag cursor here to close