Neslužbeni susret

FOTO | Schmidt se sastao sa predstavnicima mostarske vlasti

Sudeći prema fotografijama, susret je prošao u veselom ozračju.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2023. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U opuštenoj atmosferi na marginama Davis cup turnira visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se sa predstavnicima mostarske vlasti.

Foto: Bljesak.info / Schmidt se sastao sa predstavnicima mostarske vlasti

U jednom od šatora Schmidt se sastao sa gradonačelnikom Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem.

Foto: Bljesak.info / Schmidt se sastao sa predstavnicima mostarske vlasti

Sudeći prema fotografijama, susret je prošao u veselom ozračju. 

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt stigao je ovoga vikenda u Mostar gdje će pratiti Davis cup susrete. Schmidt je u Mostar stigao u subotu u prijepodnevnim satima 

Inače, bosanskohercegovački tenisači danas u Mostaru počinju duele protiv Njemačke u okviru prvog kola Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Našu reprezentaciju čine Damir Džumhur (157. ATP), Nerman Fatić (218. ATP), Mirza Bašić (580. ATP), Andrej Nedić (633. ATP) i Tomislav Brkić (122. dubl ATP).

Njjemački izbornik računa na Daniela Altmaiera (49. ATP), Yannicka Hanfmanna (54. ATP), Maximiliana Marterera (127. ATP), Kevina Krawietza (14. ATP dubl) i Tima Puetz (23. ATP dubl).

Prvi će na teren danas u 12 sati Fatić koji će igrati protiv Altmaiera, a nakon tog meča igrat će Džumhur i Hanfmann.

Sutra su na rasporedu preostali dueli.

U 10:30 sati na teren će parovi Bašić/Fatić i Krawietz/Putz, a ukoliko neka ekipa nakon tog meča ne bude vodila sa 3:0, igrat će se i četvrti, odnosno eventualni peti mečevi.

Četvrti meč bi trebali igrati Džumhur i Altmaier, a ukoliko rezultat bude 2:2, Fatić i Hanfmann će odlučiti pobjednika duela Bosne i Hercegovine i Njemačke. 

Kopirati
Drag cursor here to close