Zasjedanje

Još malo pa pod novi krov: Što su radili majstori, a što Vlada

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije zakazana je za 21.4.2022. godine u sali Centra za kulturu Mostar sa početkom rada u 12:00 sati.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2022. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlozi Zakona o termoenergetskoj i o elektroenergetskoj inspekciji, te o izmjenama i dopuni Zakona o cestovnom prevozu na području Hercegovačko-neretvanske županije, naći će se pred zastupnicima Skupštine HNŽ-a koja će se održati danas u podne u Centru za kulturu Mostar.

Pred zastupnicima će se naći i Izvještaj o radu Vlade u 2021. godini te prijedlog Programa njezina rada za 2022. godinu.

Zastupnici će raspravljati i o izvještajima o radu Kantonalnog javnog pravobraniteljstva, o radu Tužiteljstva  i Suda HNŽ-a u prošloj godini.  

Inače, Vlada je u svojem izvještaju o radu u protekloj godini navela kako se borila s posljedicama pandemije te da joj je ''unatoč izazovima učinkovito i primjereno odgovorila na krizu''.

Vlada je zasjedala 49 puta i donijela je pet prijedloga zakona.

Kad je u pitanju Tužiteljstvo HNŽ-a, u izvješću se, osim predmeta vezanih za optužnice i istrage, navode jako loši uvjeti rada. Tužiteljstvo i ove godine ponavlja kako im treba daktilografa.

Zasjedanje se održava u mostarskom Centru za kulturu jer obnova zgrade Skupštine još traje. Naime, zgrada koja je uz austrougarski dio dobila novi blok, a o čijem se uklapanju u cjelinu raspravljalo ili barem pokušalo raspravljati, trebala je biti završena u lipnju prošle godine.

No, radove, koji traju već dvije godine, produžile su žalbe na tendere pa se očekuje da će zastupnici pod vlastiti krov sjesti sljedećeg mjeseca jer se ovih dana očekuje nabavka namještaja.

Tada bi, valjda, i javnost trebala putem javnih prijenosa sjednica, znati kako izgleda novi dom hercegovačko-neretvanskih zastupnika i kako izgledaju njihove rasprave.

Kopirati
Drag cursor here to close